Et billede af en lille snegl med et spiralformet hus på dens ryg. Sneglen er dækket af en slimet og glat overflade, og den bevæger sig langsomt hen over jorden ved hjælp af dens muskuløse fod.

De fleste dyr kan ikke gå uden krop og fortsætte med at leve, men sacoglossan søsnegle er ikke typiske dyr. Søsnegle, der skærer deres eget hoved af og derefter vokser hele kroppe, hjerter og andre indre organer igen, blev opdaget af et hold forskere. Autotomi er processen med at miste en kropslig komponent. Det er, hvad firben gør for at beskytte sig selv efter at have mistet en hale.

Yngre søsnegle er mere tilbøjelige til at regenerere deres kroppe

Yngre søsnegle udgjorde den regenererede bestand. Hjertet tog omkring en uge at reparere, og det tog dem omkring tre uger at genopbygge deres kroppe totalt. Forskerne antager, at "stamlignende celler" kan eksistere, hvor halsen deler sig og derfor tillader regenerering.

Et igangværende mysterium

Evnen til at regenerere kroppen er ikke ukendt. Nogle vandmændsarter kan regenerere efter skade. Selvhalshugningsdelen af søsneglens proces bidrager dog til mysteriet. Forskere har foreslået, at denne adfærd kan være en måde at slippe af med indre parasitter, men drivkraften er ukendt.

Havsneglenes fantastiske kropsgendannelsesproces har allerede givet videnskabsmænd ideer til yderligere forskning.