Valg af tørdragt:

Du skal altid vælge en dragt, der passer dig. Pasformen er forskellig på dame- og herre dragter. En neopren dragt skal sidde rimelig tæt til kroppen over det hele, uden at stramme så blodtilførslen forhindres. En trilaminat dragt skal ikke sidde tæt, det vil forhindre din bevægelsesevne.
For at sikre dragten passer dig skal du prøve den med den største underdragt du forventer at skulle benytte sammen med dragten. Når du har taget dragten på skal manchetter placeres korrekt, hvorefter følgende øvelser skal kunne udføres uden begrænsninger:
1. Sæt dig helt ned på hug og tryk armene samlet ind mod brystet samtidig med at du lukker så meget luft ud af dragten som muligt. Dragten må ikke være ubehagelig stram i skridtet og over ryggen.
2. Løft begge arme helt op over hovedet.
3. Kram dig selv. Du skal kunne kramme dig selv helt.
4. Bøj dig så langt som muligt for over med strakte ben.
Kan du ikke passe en standarddragt, skal du vælge en ”made to fit” eller målsyet dragt.

Før du tager din tørdragt i brug:
Inden du tager din nye dragt i brug, skal du sikre at den passer perfekt. Check at alle manchetter og lynlåse fungerer korrekt. Er dine manchetter for stramme, skal de tilpasses. Pas på du ikke klipper for meget af ved latexmanchetter, da de udvider sig efter et par dyk. Check for løse tråde. Eventuelle løse tråde afklippes og brændes let for at sikre mod optrevling. Lynlåsen bør smøres med lynlås smøremiddel af passende type.

Påtagning af tørdragten:
Når du tager dragten på, skal du passe på din lynlås og manchetter. Lynlåsen må ikke knækkes eller lukkes/åbnes ved modstand. Smør din lynlås inden hvert dyk med lynlås smøremiddel. Dine manchetter skal pudres med talkum, inden du tager dragten på, for at gøre det nemmere at komme igennem dem. Pas på med lange skarpe negle, ure og finger- eller øreringe, de kan nemt rive hul på manchetterne.
Lynlåsen skal altid få du din makker til at lukke, for at sikre der ikke kommer noget i klemme. Kommer der noget i klemme i lynlåsen, vil den ikke fungere korrekt og skal udskiftes.

Brug af tørdragten:
Har du ikke dykket i tørdragt før, bør du øve dig i dykning med tørdragt sammen med en anden dykker, inden dit første dyk på større dybde. På introduktionen vil du som minimum lære at benytte ind- og udventilerne korrekt, afmontering af feederslangen ved free flow, vending med luft i benene og korrekt afvejning. Dykker du med neoprendragt, kan du få behov for at benytte vesten til afbalancering for at undgå for meget luft i dragten. Ved dykning i trilaminat dragt bør du kun benytte dragten til afbalancering. Benyt altid vesten til positiv opdrift i overfladen.

Rengøring og opbevaring:
Skyl dragten i ferskvand efter hvert dyk. Du må aldrig benytte vaskepulver eller andre almindelige rengøringsmidler til rengøring. Skyl jævnligt dragten i speciel dragtshampoo for at undgå saltkrystaller og bakterier. Lynlåsen skal vedligeholdes med lynlås smøremiddel. Klip løse tråde af og brænd enderne forsigtigt med en lighter for at forhindre syningen i at løbe.
Neoprendragten skal opbevares på udstyrsbøjlen et tørt køligt sted. Trilaminat dragten skal opbevares i en dragttaske, når den ikke benyttes. Opbevar aldrig dragten i nærheden af en varmekilde eller i direkte sollys.
Pas på lynlåsen ikke udsættes for knæk og stor belastning under transport og opbevaring.

Gode råd:
Lad dragten tørre med den indvendige side ud af først. Lugter dragten skal du vaske den med speciel dragtshampo. Vask aldrig dragten i vaskemaskine. Tør aldrig dragten i tørretumbler eller centrifuge. Benyt aldrig silikone eller andet fedt til at smøre lynlåsen. Læs din dragtmanual grundigt.

 
Har du spørgsmål eller noget du gerne vil have uddybet vedrørende
dit nye udstyr, er du altid velkommen til at kontakte os i DYKCEN.DK