Valg af Open cell våddragt:

Inden du prøver dragten, er der nogle forholdsregler vi skal gøre dig opmærksom på, så den ikke går i stykker ved forkert brug.
Open Cell neopren benyttes ofte til undervandsjagt og fridykning, da neoprenen sørger for at dragten suger sig helt til kroppen, så vandudskiftningen er minimalt og varmen bibeholdes længere.
Dragter i denne neoprentype er også mere strækbare og du får en fantastisk bevægelsesfrihed selv ved 7 mm neoprendragter.
Dragter af Open Cell neopren er dog mere skrøbelige på indersiden end på en traditionel våddragt, da de ikke har beskyttende stof på indersiden, men den ”åbne” neopren direkte mod huden.
Det er derfor et must at du benytter en form for smøremiddel til at komme i dragten før du tager den på.
Benytter du ikke et glidemiddel ved påtagning af Open Cell dragter, er der en stor chance for at rive materialet i stykker.

Klargøring:
Fyld dragten op med det valgte smøremiddel, hold fast ved alle åbninger og tilsæt vand og derefter ryst dragten så hele dragten bliver smurt ind. Brug også gerne smøremiddel på dig selv. Når dragten er fuld indsmurt, er du nu klar til at hoppe i. Pas på, at du ikke river for hårdt i materialet eller sætter neglene i Open Cell materialet på indersiden af dragten. Når dragten skal tages af, skal du igen være forsigtig. Brug ikke vold, pas på neglene og vær generelt opmærksom på, ikke at hive og slide i materialet.

Rengøring:
Når du har haft din dragt i saltvand, er det meget vigtigt, at du skyller den i ferskvand efter brug. Udover dette må dragten ikke ligge i direkte sollys i længere tid. Hæng aldrig dragten i direkte sollys, da dette kan beskadige dragten.
Med tiden vil der komme små ”neglemærker” i materialet, men de repareres nemt med neopren lim.
Sørg for at reparerer dragten hver gang du opdager et hak, så det ikke bliver større.

Har du spørgsmål eller noget du gerne vil have uddybet vedrørende
dit nye udstyr, er du altid velkommen til at kontakte os i DYKCEN.DK