Valg af handsker og støvler:

Dit valg bør afhænge af, hvor og hvad du skal benytte udstyret til. Specielt handskerne skal ikke være tykkere end nødvendigt, for at du kan holde varmen. En tyk handske vil begrænse dine fingerbevægelser og dermed reducere blodgennemstrømningen. Det er vigtigt, at handskerne er bløde og fleksible, så du kan bevæge fingrene. Selv med de bedste støvler og handsker kan du komme til at fryse om hænder og fødder. Det er ekstremt vigtigt, at du er korrekt klædt på for at undgå varmetab. Det første kroppen gør er at nedsætte blodgennemstrømningen til dine ekstremiteter – hænder, fødder, arme og ben.
En god fleksibel slidflade er vigtigt på dine støvler. Husk det er ikke et par sko, men støvler til dykning, du skal vælge. Støvlerne skal være mest komfortable at have på, når du sidder ned med strakte vriste, som når du svømmer.
Generelt skal materialet i dine handsker og støvler være så fleksibelt som muligt.

Tilpasning:

Første gang du benytter udstyret er der ingen speciel tilpasning, hvis din dykkervejleder har sikret det er den rigtige størrelse du har fået.

Klargøring:

For at lette påtagning af støvler, som ikke har lynlåse, kan du bøje manchetten ca. 5 centimeter rundt, så du får et kortere støvleskaft. Det er altid en god ide at benytte en tynd bomuldssok eller lignende. Sokken gør det meget lettere at på- og aftage støvlen, samtidig med at den giver ekstra varme og komfort. Semi-dry handsker og støvler med dobbeltmanchet kan benyttes som både semi og våd. Ønsker du at benytte dem våd, når vandet er varmt, gør du intet ved manchetterne. Er vandet koldt, bukkes den inderste manchet rundt, så siden uden nylon kommer mod arm eller læg over 1-2 centimeter. Hvis du har en semi-dry dragt, skal du lægge den inderste dragtmanchet først efterfulgt af handske/støvlemanchet, dragtmanchet og til sidst handske/støvle manchet.

Rengøring:

Skyl handsker/støvler i ferskvand efter hvert dyk. Du må aldrig benytte vaskepulver eller andre almindelige rengøringsmidler til rengøring. Skyl jævnligt handsker/støvler i speciel neoprenshampoo for at undgå krystaller, bakterier og lugtgener. Lynlåse skal vedligeholdes med lynlås smøremidler.

Gode råd:

Dykker du i koldt vand kan du med fordel hælde varmt vand i handsker og støvler umiddelbart inden du tager udstyret på.
Klip løse tråde af og brænd enderne forsigtigt med en lighter for at hindre syninger i at løbe. Neoprenudstyr må aldrig udsættes for permanent tryk over længere tid, da materialet falder sammen ved trykpåvirkning.
Handsker/støvler skal opbevares på et tørt og køligt sted og må aldrig opbevares i nærheden af en varmekilde eller i direkte sollys.

 

Har du spørgsmål eller noget du gerne vil have uddybet vedrørende
dit nye udstyr, er du altid velkommen til at kontakte os i DYKCEN.DK