SOLCREME OG PLAST EMBALLAGE

Ingredienserne i de fleste solcremer forurener livet i vores søer og have. Hver iQ-UV trøje sparer op til 10 kilo solcreme. De UV-trøjer, der sælges i 2021, vil spare op til 420 tons solcreme i fremtiden. Derudover er miljøet lettet, fordi der ikke skal produceres omkring 1,7 millioner cremetuber og plastikflasker.


 

GENANVENDTE RÅVARER

iQ-UV-produkter er i høj grad fremstillet af genbrugsråmaterialer, hvilket reducerer spild og sparer 60-90 % energi sammenlignet med konventionel produktion fra fossil olie. I 2021 var vi i stand til at omdanne 14,2 ton plastikaffald til værdifuldt UV-beskyttende tøj. iQ-UV tøj er lavet af gamle PET-flasker, så de bliver genbrugt frem for at blive sendt til forbrænding. I 2021 var vi i stand til at indsamle og genbruge 77.090 PET-flasker, hvilket undgik 8.480 kg CO2-udledning. Det regenererede nylon til AQUA trøjer kommer fra gamle fiskenet og tæpper, besparelsen i forhold til konventionel nylon er enorm. I 2021 sparede iQ-UV trøjer alene 46,6 tons fossil olie og undgik 43.300 kilo CO2-udledning.

 

 

VANDFORBRUG

Produktionen af én iQ-UV T-shirt kræver 18 liter vand, mens en standard bomulds T-shirt i gennemsnit forbruger 2.750 liter. I 2021 sparede dette over 42 millioner kubikmeter ferskvand.

 

BÆREDYGTIG INDIVIDUEL EMBALLAGE

Tøj af høj kvalitet har brug for god indpakning, så det ikke bliver beskadiget eller snavset under transport og opbevaring. Branchestandarden for dette er plastikposen. Vi har forpligtet os til at erstatte plastikposer med papirposer, de sidste tre år har vi reduceret mængden af plastikemballage med 72%. Det nuværende forhold mellem iQ-UV individuel emballage er 13 % plastikposer til 87 % papirposer.

 

ELEKTRICITETSPRODUKTION OG FORBRUG

Vores firmabygning er udstyret med et solcelleanlæg, i 2021 kunne vi producere 11.280 kWh elektricitet med det. Vores forbrug var lavere på 9.290 kWh.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tips & tricks, gode tilbud og infomation om nye produkter.