Opladning af Lithium-Ion batterier: Bedste praksis

Bigblue Dive Lights anvender de sikreste Lithium-ion batterier på markedet i dag. De er specifikt designet med beskyttelseskredsløb til de præcise specifikationer for hvert lygte for maksimal sikkerhed og ydeevne. Læs videre for at lære mere om bedste praksis for opladning af Lithium-ion batterier, som du kan anvende for at forlænge levetiden på dit dykkerlys!
Nogle af vores kunder vælger eftermarkedsbatterier, og sandheden er, at det er lidt af et sats. Der er hundredvis af lidt sammenlignelige Lithium-ion batterier på markedet, men desværre er de ikke alle skabt ens.
Det største problem (udover de åbenlyse sikkerhedsproblemer) er, at de måske er lidt kortere i længden, hvilket kan få kontakterne til at være dårligt justeret. Dette vil forårsage flimmer eller i nogle tilfælde fungerer lyset slet ikke.

 

Lithium-Ion batterier: Opladningscyklusser og forventet levetid

Præcis som andre typer genopladelige batterier, vil Lithium-ion batterier ældes med hver opladnings-/udladningscyklus på grund af kemiske reaktioner i cellen. Vores høj kvalitetsbatterier vil vare i cirka 500 opladningscyklusser. Afhængigt af hvor ofte du bruger dit dykkerlys og om du følger bedste praksis for opladning af Lithium-ion batterier, kunne disse batterier vare i mange år.

 

Batteriinstruktioner og sikkerhedsadvarsler

Genopladelige Lithium-ion batterier er potentielt farlige og kan udgøre en alvorlig BRANDFARE, kan forårsage ALVORLIGE SKADER og/eller EJENDOMSSKADE, hvis de er beskadigede, defekte eller utilstrækkeligt anvendte.

 • Lad aldrig batteriet være uden opsyn under opladning. Hvis batteriet bliver varmt, ryger, hæver sig eller afgiver en lugt under opladning, skal opladningen straks afbrydes.
 • Ældre batterier har øget risiko for svigt. Det anbefales, at Lithium-ion batterier udskiftes hvert år. Smid gamle batterier på dit lokale genbrugscenter.
 • Bigblue batterier må kun bruges med Bigblue lygter og ingen andre enheder.
 • Skil aldrig batteriet ad, manipuler det eller modificer det på nogen måde.
 • Opbevar batterierne et køligt, tørt sted adskilt fra lygten og opladeren.
 • Brug kun opladeren, som fulgte med dit Bigblue batteri.
 • Hold batterierne væk fra børn.
 • Se fabrikantens specifikationer for opladningstider for hvert batteri og overlad ikke batteriet.

 

Bedste praksis: Sådan opbevares et Lithium-Ion batteri

Når du køber en nyt dykkerlygte og tænder den uden at oplade det først, vil batteriet sandsynligvis være et sted mellem 40-60% opladet. Den oplyste batteriindikator på lygten batteriniveauet.
Da mange lygter opbevares på lager og i butikker i uger eller måneder, før de endelig når frem til kunden, er dette et skønnet tal.
Her er nogle bedste praksis:

 • Opbevar aldrig et afladet batteri, der har mindre end halv opladning.
 • Oplad det fuldt op, og opbevar det derefter.
 • Oplad ikke et batteri, hvis du kun har brugt det i få minutter.

 

Lithium-Ion Temperatur Bedste Praksis

Temperaturen betyder noget! Hold dine Lithium-ion batterier væk fra ekstreme temperaturer - varme eller kulde!
For at forlænge levetiden på dine Lithium-ion batterier, lad dem ikke være i en varm bil eller båd. Varme (over 60°C) og kulde (under -15°C), kan reducere batteriets levetid med 15-20%. At have et batteri i direkte sollys kan virkelig varme det op, så skærm det fra solen.

 

Opladere til Lithium-Ion batterier

Sørg for at anvende de samme temperaturregler ovenfor på dine Lithium-ion batteriopladere. De kan også være sårbare over for problemer, når de udsættes for varme eller kulde.

For bedste praksis, her er en liste over foreslåede opladningstider for Bigblue

Dive Lights' batterier: 
Batterimodel Opladningstid
BATCELL18650 3-4 timer
BATCELL26650 5-6 timer
BATCELL32650 7-8 timer
BATCELL18650X4 2-3 timer
BATCELL18650X7 2-3 timer
BATCELL18650X4SUPREME 5-6 timer
BATCELL21700X4 2-3 timer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tips & tricks, gode tilbud og infomation om nye produkter.