Lidt tips til at give dig den bedste snorkling oplevelse
Snorkling er en vidunderlig oplevelse, der giver dig et indblik i en verden under overfladen, der er fyldt med farver og helt unikt liv. At se koraller der har de mest fantastiske former og farver eller være tæt på skildpadder, delfiner og de mange forskellige fiskearter bliver let højdepunktet i ferien.

Selv om snorkling ikke kræver mere formel træning eller specialudstyr, er der ting du bør overveje så du får mest muligt ud af oplevelse.

Her er tips til at give dig den bedste snorkling oplevelse på din næste ferie. 

Find det rigtige udstyr.
En maske der hele tiden dugger og tager vand ind eller finner der giver dig ømme fødder, kan hurtigt tage det sjove og spændende ud af din oplevelse. Derfor er det vigtigt at have snorkel udstyr der passer dig perfekt, så du fuldt ud kan nyde oplevelsen i vandet. Inden du køber eller lejer udstyr, er der nogle få ting du bør overveje.

Maske
Prøv din maske uden at bruge remmen. Træk vejret dybt ind gennem næsen og hold det. Det giver undertryk i masken, der bør lukke tæt uden at der kommer luft ind, og er en god måde at kontrollere om masken passer dig. Du skal kunne ryste på hovedet uden at masken falder af.

Kvalitetsmasker er med tempereret glas, der kan klare trykket fra vandet, giver klart udsyn og er mere holdbare end billigere masker. Du kan vælge en maske med et stort glas eller med to glas, og du kan vælge masker i forskellige farver. En maske med klar silikone skørt og et stort glas lukker mere lys ind end masker i sort silikone og masker med to glas. For at undgå dug i masken kan du med fordel bruge anti-dug, enten i spray form eller i geleform.

Snorkel
Den bedste snorkel vejer ganske lidt og er behagelig, så du næsten ikke mærker at den er der.
Mange er bange for at der kommer vand ind i snorklen. En tør snorkel er et ideelt valg, hvis du vil sikre dig mod vand i snorklen. Snorklen har en mekanisme, der lukker af for vand i toppen når du dykker under overfladen. En ventil i bunden af snorklen kan også være en god idé, og de fleste tørsnorkler har en ventil, så skulle du få vand i snorklen, kan du let tømme den med en enkelt udånding.

Finner
Mens en maske er helt essentiel hvis du vil opleve livet under overfladen, er finner nødvendige for at få dig let gennem vandet. Hvis du bruger for megen energi på at bevæge dig rundt, vil du hurtigt blive forpustet og træt inden du har set nok.

Når du vælger finner og prøver dem på skal de sidde tæt, men ikke så tæt at de klemmer og er ubehagelige at have på. Der er to typer finner du kan vælge imellem: Helfods finne der har en gummi lomme du har hele din fod i, og Open hæl finne der har en lomme til dine tæer og en justérbar rem rundt om din hæl. Helfodsfinner er i almindelighed lidt kortere, lettere og billigere, og derfor rigtig gode til rejsebrug. Helfodsfinner giver dig imidlertid mindre kraft gennem vandet, medmindre du anskaffer dig special finner til fridykning og undervandsjagt, der er væsentligt længere. Open hæl finner er typisk større, tungere og mere robuste, og kræver neopren sokker eller støvler når de bruges. Sokker eller støvler giver dig til gengæld beskyttelse mod sten og kulde, og de tungere og længere finner giver dig mere fart gennem vandet.

Våddragt eller U/V-beskyttelse
Afhængigt af hvor du vil snorkle, kan du have brug for en våddragt der holder dig varm og giver dig lidt opdrift, så du kan nyde turen i vandet i længere tid. Varmt vand kan friste til blot at bruge badetøj, men solbeskyttende badetøj kan være god til at undgå solskoldning. Solbeskyttende badetøj vil også beskytte dig mod stik og afskrabninger.

I varmt vand kan en 2,5 eller 3 millimeter neopren dragt med korte eller lange arme og ben også være god i stedet for solbeskyttende badetøj,

I lidt koldere vand vil en 5 millimeter neopren dragt være vigtig hvis du skal undgå for hurtig nedkøling og have lidt mere tid i vandet.

I det tidlige forår og sene efterår har du brug for en 7 millimeter neopren dragt, og du kan med fordel supplere med hætte, handsker og sokker eller støvler, hvis du ikke allerede har anskaffet det. Ca. 60% af varmetabet sker fra hoved- og halsregion, og det vil typisk være på hænder og fødder du først føler dig kold.