https://emocean-travel.dk
Rejsen kan kun købes hos Emocean-travel.dk

Ultimative Sudan Rejse Emocean-travel.dkUltimative Sudan

Du vil nyde 10 dages dykning på denne tur. Du vil besøge det sydligste del af Sudan, Dahrit Abid. Sudan byder på magiske dykkersteder, med spektakulære koralrev og mangfoldigt marineliv. Du vil udforske det berømte Cousteau-observatorium, Precontinent II Mantas, og med stor garanti møde hajer og delfiner. Ruten inkluderer Umbrien-vraget.

 

Dahrat Abid

Det sydligste rev i det sudanesiske Røde Hav hedder Dahrat Abid. Det ligger 220 km syd for Port Sudan, kun 30 km væk fra den eritreiske grænse. En 500 m lang ø, der er beboet af fugle, er let genkendelig med vraget der ligger i den nordlige ende. Her kan du forvente klart, blåt vand, svimlende drop-offs, samt et sundt havliv. Du vil møde hvidtippet revhajer, silvertips, og hammerhajer. Revet er også kendt for dens mange sorte koralbuske og spektakulære hårde og bløde koraller.

Sanganeb

Der er registreret 251 arter af koralfisk her – hvis ikke flere. Sanganeb er hjemsted for et stort antal pelagiske fisk, herunder forskellige “wressers” , tun, barracuda, sejlfisk, haksbill-skildpadder, mantaer og hajer – Især hammerhajer!

Shaab Ambar

Et stort koralrev, øst for Shaab Ambar, som er et godt sted for at få øje på hammerhajer, På øens sydligste punkt, møder man ofte mange grå revhajer. I modsatte ende af revet, er her oplagt for et natdyk.

Shaab Rumi

Et bemærkelsesværdigt dykkersted, hvor man på det ydre rev af Shaab finder et unikt stykke dykkerhistorie. Her ligger Precontinent II som blev bygget af Jacques Cousteau i 1963 ,som var et undersøisk eksperiment, der havde til formål, at undersøge, om en gruppe dykkere kunne overleve i flere uger i en undersøisk “landsby”. Og den står stadig den dag i dag. Shaab Rumis sydligste ende byder på et spændende dykkersted. Et plateau, der strækker sig mod det åbne hav, og dets tre sider er omgivet af stejle mure, der styrter ned i dybet. Forvent at se store stimer af barracudaer, tun, batfish, revhajer og hammerhajer.

Umbrien

Umbrien var et italiensk passagerskib, med en længde på mere end 150 meter, der sank under 2. verdenskrig. I modsætning til de fleste vrag i Det Røde Hav blev Umbrien sænket med vilje, mens det blev forankret ved Wingate-revet tæt på Port Sudan. Vraget indeholder en krigslignende last, herunder detonatorer, bomber og ammunition. Det blev besluttet, at lade hende synke, for at undgå at miste den dyrebare last til briterne. Umbrien er næsten helt intakt og spænder fra ca. 5 meter til 35 meter , og er et sjældent og spektakulært dyk.

Læs mere om rejsen her: Emocean-travel.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tips & tricks, gode tilbud og infomation om nye produkter.