Delfin adfærd

Det er ikke underligt, at delfiner bliver kaldt havets hunde. Delfiner er usædvanlige væsner, der kan udføre andre aktiviteter, som andre havdyr ikke er i stand til. Deres sæt af komplekse handlinger har fascineret videnskabsmænd over hele verden.

Rejseadfærd

Når det kommer til rejseadfærd, er de hverken kollektivistiske eller individualistiske, hvilket betyder, at de er glade for at rejse i flok og ikke har noget imod, hvis de er alene. Delfiner rejser på vandoverfladen for at undgå friktionen fra en neddykket krop og for bedre at orientere sig. Denne rejsemetode er effektiv til at slippe af med parasitter.

Fodringsadfærd

Da de er ekstremt intelligente dyr, er det påvist af australske forskere, at delfiner har udviklet kulturelle aspekter, såsom tro, ideer, skikke og praksis, der er gået fra generation til generation. Denne undersøgelse fandt sted i flere generationer af delfiners levetid, og den viste, at dyrene beskyttede deres afkom mod ru overflader med marine svampe, og senere gjorde deres afkom også dette.

Legesyg side

Delfiner har udvist underholdende adfærd, såsom legetid. De bruger genstande til at passere rundt til hinanden og er kendt for at fange byttedyr blot for sjov.

Da delfiner er så omgængelige og føjelige skabninger, er de en god følgesvend for mennesker. De skaber stærke forbindelser med forskellige arter, samarbejder indbyrdes for at brødføde sig selv og overleve og nærmer sig frivilligt dykkere.

 

Har du nogensinde haft et møde med delfiner? Fortæl os i vores butik, at du kan finde på H. C. Ørsteds Vej 23, 1879 Frederiksberg C.