Koraller

Koralrev, også kaldet ”havets regnskove”, er en vigtig del af det maritime liv. Cirka 25 % af fiskene lever af det og formerer sig i de mange afkroge, der dannes af koraller. De væsner, der nyder godt af dannelsen af koraller, er svampe, cnidarians, orme, krebsdyr, bløddyr, pighuder, havsprøjter, havskildpadder og havslanger.

Fordele ved koralrevs økosystemer

Udover det faktum, at koralrev beskytter kystlinjer mod erosion, er de også en kilde til mad og medicin for mennesker. Koralrev hjælper med at minimere bølgepåvirkninger og forhindrer os dermed i at håndtere cykloner, orkaner og tyfoner. Den økonomiske nettoværdi af verdens koralrev anslås til at være næsten titusindvis af milliarder af amerikanske dollars om året, hovedsagelig på grund af aktiviteter som fiskeri, dykning og snorkling.

Hvad sker der med koralrevene?

Der er adskillige trusler, der bringer koralrevenes liv i fare, såsom sygdomme, rovdyr og storme, men den største trussel er fortsat af menneskelig oprindelse. Forurening, sedimentering, ubæredygtige fiskerimetoder og klimaændringer er hovedsagelig hovedårsagerne til, at koralrevet lider. Selvom der er katastrofale virkninger på grund af menneskelig påvirkning, har koralrev en forbløffende evne til at helbrede sig selv. Fordi det kan tage mange år, før et koralrev er fuldt regenereret, arbejder forskere i øjeblikket på måder at hjælpe økosystemerne på, såsom at dyrke koraller i en planteskole og derefter transplantere dem til beskadigede områder.

Koralrev er hjemsted for over en million forskellige vandlevende arter og beskytter vores kystbyer. Der er mange grunde til at beskytte dette naturlige vidunder, så lad os dykke og udforske dem med og Dykcen.