En lille pingvin står på isen.

Desværre kæmper pingvinpopulationer rundt om i verden, især i Sydafrika og Antarktis. Nylige undersøgelser har fundet ud af, at overfiskning er skyld i det faldende antal afrikanske pingviner og andre havfuglekolonier. Sardiner, den primære fødeforsyning til afrikanske pingviner, kappesuler og kapskarver, bliver overfisket, og det er hovedårsagen til problemet.

Overfiskeri forårsager problemer for pingvinbestanden

Global opvarmning er også en faktor. Fisk bliver mindre tilgængelige for pingviner som følge af ændrede vindmønstre, som får fisk til at yngle på nye og forskelligartede steder. Sydafrika overvejer at forbyde fiskeri i områder, hvor disse havfugle har etableret kolonier, fordi de kæmper for at skaffe føde. Det er afgørende at tage hensyn til forbuddets potentielle økonomiske indvirkning på fiskerisektoren, når det evalueres. Forsker Mike Bergh bemærkede, at fordi ansjos er et "mulighedsbaseret fiskeri", ville fiskere ikke blot være i stand til at tage til et andet område for at fange, hvis fiskeri var forbudt inden for en radius på 20 km fra pingvinkolonier.

Tættere på mennesker – til det bedre eller til det værre?

Ud over truslen fra global opvarmning er pingviner også truet af skibsfart, fugleinfluenza, olieudslip, prædation af sæler og hajer og stigende turisme. På trods af at de har en række miljøer at vælge imellem, vælger mange pingviner at rede i nærheden af haver og strandpromenader. Selvom det er ansvarligt for nogle forstyrrelser, udgør dette ikke en væsentlig trussel.

De vigtigste faktorer, der bidrager til disse fugles kamp for livet, er reduktionen af sardiner på grund af overfiskning og ændringer i luft- og vandtemperaturer. Pingviner kan være sorte og hvide, men dette problem er det bestemt ikke.