Før du tager dit kamera i brug:

Sørg for at batteriet er fuldt opladet og at det er korrekt isat.

Hvis nødvendigt installer et hukommelseskort i den størrelse der anbefales til kameraet og placer det korrekt.

Klargøring af kameraet før snorkling og dykning:
Læs kameraets medfølgende brugsanvisning nøje og spørg, hvis der er noget, du er i tvivl om. Ikke alle kameraer leveres med dansk brugsanvisning, men du er altid velkommen til at kontakte os.

Nogle vandtætte pakninger skal smøres med speciel ren silikone. Se brugsanvisningen til dit kamera. Pakninger i silikone, må aldrig smøres med silikone eller andet, medmindre det er angivet i brugsanvisningen til kameraet. Der skal kun være så meget silikone på pakningen at den glinser. Tør for meget silikone af med en fnugfri klud.

Du skal altid sikre, at der ikke er nogen form for urenhed på de vandtætte pakninger, inden du lukker kameraet. Det er yderst vigtigt at tjekke om en eventuel strop på batteriet, eller andet kommer i klemme ved pakningen. Er der urenheder (hår, sand, salt eller andet), for meget silikone eller andet der kan forhindre korrekt forsegling af kameraet, vil der trænge vand og ødelægge kameraet. Vandindtrængen grundet manglende rengøring, forkert behandling af pakninger eller ukorrekt lukning af kameraet, dækkes ikke af garantien.

Er du syd på så sørg for at kameraet har samme temperatur som udenfor og luk det først derefter, så du undgår kondens.

Når kameraet er korrekt og forsvarligt lukket er det klart til at gå på opdagelse i vandet.

Tag billeder og video:

Billeder under vandet stiller samme krav til lys som over vand.

Farverne forsvinder lige så langsomt under vandet. De røde nuancer forsvinder først. Mange dykkerkameraer har indstillinger, det kompenserer for dette. Du kan også tilkøbe filtre, men de tager jo kun højde for den givne farve filtret har.

Vil du have optimale billeder, skal du benytte videolys, eller være på så lavt vand, at alle lysets farver når ned til det du vil forevige. Ved snorkling vil du derfor ofte kunne få meget flotte billeder uden noget ekstra udstyr, bare du ikke tager billeder ned mod større dybder.

Rengøring og opbevaring:
Efter brug skal du skylle udstyret i ferskvand og tørre det af for overskydende vand aflejringer. Brug kun vand og eventuelt sulfo til rengøring. Du må aldrig benytte sprit eller andre opløsningsmidler Opbevar aldrig udstyret i nærheden af en varmekilde eller i direkte sollys.

Er du ude på en båd syd på og skal dykke flere gange så vent med at åbne kameraet til dagen er slut. Kom i stedet kameraet i en spand vand, så det ikke bliver for varmt inden næste dyk. Husk at mærke dit kamera, så du får dit eget igen.

Gode råd:
Ønsker du ekstra flotte billeder, så køb en selfiestang til dykning eller påmonter kameraet på din maske eller harpun. Videoer bliver bare bedre, hvis du bruger disse hjælpemidler, der giver nogle flotte perspektiver. Husk altid at sikre kameraet ekstra med en snor.

Husk at også ved foto under vand, gør øvelse mester.

Har du spørgsmål eller noget du gerne vil have uddybet vedrørende
dit nye udstyr, er du altid velkommen til at kontakte os i DYKCEN.