Valg af dragt:

Du skal altid vælge en dragt, der passer dig perfekt. Pasformen er forskellig på dame- og herre dragter. Dragten skal sidde helt tæt til kroppen over det hele, uden at stramme så blodtilførslen forhindres. Dykker du i nordiske farvande, bør dragten være semi-dry todelt med fast hætte, for at give mest mulig varmebeskyttelse. Ved dykning i tropisk vand anbefales det, at du benytter dragt med lange ærmer og ben for at undgå kontakt med skarpe eller brændende koraller.

Før du tager din dragt i brug:
Inden du tager din nye dragt i brug, skal du sikre at den passer perfekt tæt til kroppen over alt. Check at alle manchetter og lynlåse fungerer korrekt. Check for løse tråde. Eventuelle løse tråde afklippes og brændes let for at sikre mod optrevling. Lynlåsen bør smøres med lynlås smøremiddel, som for eksempel Zip Care eller lignende.

Påtagning af dragten:
Er dragten monteret med manchetter i arme og/eller ben, skal den tages på med forsigtighed for ikke at ødelægge manchetterne. Enkeltmanchetter kan eventuelt foldes op, så det er nemmere at få hånd eller fod igennem manchetterne. Er dragten med dobbeltmanchetter føres hånd eller fod forsigtigt igennem manchetten uden at folde den op. Brug af Neoslix eller Quick gel, gør det lettere at dragten på uden at beskadige manchetterne. Dragten trækkes langt op på benene - det er lettere at trække den ned igen, end at få den længere op, når den først er taget på. Er der lynlås i ryggen, skal du få din makker til at lukke den for at sikre lynlåsen ikke beskadiges og eventuelle semi-lukninger sidder korrekt. Få hjælp fra makkeren til at sikre dit maskeskørt sidder inde under hætten for at undgå maskelækage under dykket.

Brug af dragten:
En semi-dry dragt med dobbeltmanchetter kan benyttes som både semi- og våddragt. Ønsker du at benytte dragten som våddragt, når vandet er varmt, gør du intet ved manchetterne. Er vandet koldt, bukkes den inderste manchet rundt, så siden uden nylon kommer mod vrist eller ankel over ca. 1-2 centimeter. Handske eller støvle placeres imellem de to lag på manchetten for at sikre den mindste vandindtrængen. Manchetterne skal ikke foldes tilbage inden du tager dragten af. Tag dragten af ved at „rulle“ den af, så indersiden kommer ud af.

Rengøring og opbevaring:
Under transport skal du sikre lynlåsen ikke ødelægges grundet for stort pres.
Skyl dragten i ferskvand efter hvert dyk. Du må aldrig benytte vaskepulver eller andre almindelige rengøringsmidler til rengøring.  Skyl jævnligt dragten i speciel dragt shampoo for at undgå saltkrystaller og bakterier. Lynlåsen skal vedligeholdes med Zip Care eller lignende lynlås smøremiddel. Klip løse tråde af og brænd enderne forsigtigt med en lighter for at forhindre syningen i at løbe.
Dragten skal opbevares på udstyrsbøjlen et tørt køligt sted. Opbevar aldrig dragten i nærheden af en varmekilde eller i direkte sollys. Dragten må aldrig opbevares sammenlagt eller under pres fra andet udstyr.
Skal dragten ikke benyttes i længere tid er det meget vigtigt, at lynlåsens glider er fuldkommen renset og velsmurt for at undgå den tærer fast.

Gode råd:
Lad dragten tørre med den indvendige side ud af først. Lugter dragten, skal du skylle den med rengørings- og vedligeholdelsesmiddel beregnet til neopren. Vask aldrig dragten i vaskemaskine. Tør aldrig dragten i tørretumbler eller centrifuge. Benyt kun produkter specielt beregnet til at smøre lynlåsen, aldrig silikone. Benyt neopren lim til reparationer.

Har du spørgsmål eller noget du gerne vil have uddybet vedrørende dit nye udstyr, er du altid velkommen til at kontakte os i DYKCEN.DK