En dykker udfører en imponerende dykning, der tager dem dybt ned i havets mørke og mystiske dybder.

Endnu en rekord slås hver uge. Det beskriver en typisk dag ved Guinness World Records. Fra den største samling af gummiænder til antallet af Big Macs indtaget i løbet af et helt liv, er der en Guinness verdensrekord for næsten alt. Gruppen har til formål at "gøre det fantastiske officielt" og hævder sig selv som verdens førende autoritet på poster. Guinness World Records-organisationen har udarbejdet en liste over de bedste aktuelle verdensrekorder, der er relevante for dykkere.

#1 Dykning i højeste højde

Ern Tósoki, en ungarsk klatrer og scubadykker, har rekorden for dykning i den største højde. Han dykkede ved den aktive vulkan Ojos del Salado, som ligger på grænsen mellem Chile og Argentina. Det er planetens højeste vulkan. På den østlige skråning af vulkanen, i en højde af 6.382 meter (20.938 ft), faldt Tósoki i en permanent sø. Han er den første person i den registrerede menneskelige historie, der med succes gennemførte et dyk over 6.000 meter (19.685 fod).

#2 De fleste mennesker dykker på én gang

I august 2009 deltog 2.486 dykkere i en begivenhed arrangeret af den indonesiske flåde ved Malalayang Beach i Manado, Indonesien, som satte en ny Guinness verdensrekord for flest dykkere, der dykkede samtidigt. Dykkere måtte vente i lange køer, før de kunne dykke ned til måldybden på cirka 15 meter efter at være blevet opdelt i 50 grupper. Deltagerantallet mere end fordoblede den tidligere rekord på 958 dykkere, som blev etableret på Maldiverne i 2006 under et stort gruppedyk.

#3 Længste åbne saltvandsdykning

Efter næsten en uge tilbragt nedsænket ved en strand på øen Cypern slog en tyrkisk dykker ved navn Cem Karabay sin egen rekord for det længste åbne saltvandsscuba-dyk i juli 2016. Med åbent kredsløbs scubaudstyr var Karabay under vandet for 142 timer, 42 minutter og 42 sekunder eller lidt under seks hele dage. I løbet af dykkets varighed fandt Karabay og hans team op med opfindsomme måder at opfylde hans grundlæggende ernærings- og hydreringsbehov. Hans dykkervenner sluttede sig også til ham for at fordrive tiden ved at spille fodbold og dam.

#4 Længste menneskelige undervandskæde

Lørdag den 17. juni 2017 i Florida blev den mest aktuelle dykker-relaterede Guinness verdensrekord etableret. Den længste menneskelige undervandskæde blev skabt ud for kysten af Deerfield Beach af 240 dykkere takket være en begivenhed arrangeret af Pavan Arilton fra Dixie Diving i Deerfield Beach.

#5 Dybeste saltvandsdykning

Den nuværende dybeste dykkerekord blev sat af den 41-årige egyptiske dykkerinstruktør Ahmad Gabr den 18. september 2014, da han med succes dykkede til 332,35 meter.

#6 Ældste Scuba Diver

Verdensrekorden for ældste scubadykker blev genetableret i august, da 100-årige Ray Woolley dukkede op efter et 44-minutters dyk ud for Cyperns kyst. Han har sat ny personlig rekord for andet år i træk. Woolley har dykket i 58 år og døde i en alder af 99.