Koral – Undervandsapoteket

Koraller er et havdyr, der ligner søanemone. Koraller producerer en skeletstruktur, der indeholder calcium, og de lever i kolonier, der danner koralrev. Det ser ud til, at revplanter og dyr har udviklet kemiske forbindelser for at beskytte sig mod rovdyr, sygdomme og for at beskytte sig mod væksten af konkurrerende organismer, også kendt som parasitter.

Koraller er meget brugt i den farmaceutiske industri

Koraller er blevet anerkendt som relativt effektiv medicin, især mod gigt, Alzheimers, bakterielle infektioner, vira, hjertesygdomme og nogle gange endda kræft. Komponenter af en caribisk svamp gør det muligt at skabe Zidovudina, et lægemiddel, der bruges til at behandle HIV.

Et brækket knoglehjælpemiddel

En af de mange anvendelser af koraller er i medicin, hvor kirurger kan erstatte knogler med koraller. Overraskende nok tillader koral den menneskelige krop at vokse en ny knogle i stedet for og er lige så effektiv til stimulering af svejsning af brækkede knogler. Koraller kan dog ikke bruges som ortopædiske implantater i deres naturlige form, fordi tilstedeværelsen af calciumcarbonat modstår dannelsen af nyt knoglevæv — de skal omdannes til coralline hydroxyapatit (HAp), før de bruges.

Det er vigtigt for sundhedsindustrien, at vi bliver ved med at beskytte koraller, da de tilbyder værdifuld indsigt og mulighed for sikrere genopretninger – slutte sig til os hos Dykcen i vores mission.