Dykkere tager billeder af koraller

Havets økosystem lider på grund af et vedvarende tab af marin biodiversitet. Havene er hjemsted for millioner af arter og er en vigtig komponent i klimareguleringen. Uden vandmasser ville stigende temperaturer være katastrofale for menneskeheden, så vi kan takke oceanerne for den effektive bevarelse af vores art.

Det er ikke kun overfladen, der bliver varmere

Selvom det oceaniske økosystem gør et godt stykke arbejde med at regulere sig selv, har klimaændringerne taget sin vejafgift på marine arter. Deres overflod, mangfoldighed og udbredelse, såvel som processerne med fodring, udvikling og avl, er påvirket og i alvorlig fare. Mens nogle arter tilpasser sig godt til ændringer i temperaturer, og andre er begyndt at migrere mod polerne eller til nye områder, er nogle få blevet observeret at have adopteret nye adfærdsmønstre. I sidste ende forsvinder nogle helt, som det er blevet observeret for visse koraller

Hvad sker der med os?

Fisk er den vigtigste kilde til protein for over en milliard mennesker i verden. Udover virkningen på dyr, lider vi også under konsekvenserne af dårligt forvaltede industrier. Da fødevareindustrien er specifikt påvirket i fiskeriafdelingen, vil der helt sikkert ske en nedskæring af arbejdsstyrken, og ressourcerne begynder at virke mere begrænsede.

Vigtig information tabt

Desuden leder tab i biodiversitet umiddelbart til en tilbagegang på det medicinske område. Efterhånden som flere og flere arter forsvinder, bliver chancen for at indsamle vigtige gener og molekyler fra havdyr knap, og yderligere undersøgelser og medicinske udviklinger forhindres.

En stor del af den mad, vi spiser, og den ilt, vi indånder, kommer fra havet. Lad os handle sammen og redde vores farvande.